Tutup Mulut Untuk Elak Fitnah, Kalah atau 'AIB ?

Although i refrained myself too from prolonging these disheartening PAS Leadership-UG issues, but now i agree with ManjungMari.. the red light has turned green by TGNA.
 • “Arahan tutup tu kerana apa? Tutup kerana apa? Soal dia? Percanggahan pendapat itu bukan datang dari Pas (parti), tetapi datang dari orang tertentu dalam Pas. Dia sudah berasa bahaya, maka dia minta tutup mulut."
 • “Dalam Islam tidak ada masalah tutup mulut. Dalam demokrasi tidak ada tutup mulut. Nabi Muhamad SAW tidak pernah tutup mulut orang. Tidak boleh, kerana semua soalan ada jawapan.”
 • “Yang menimbulkan kecelaruan itu siapa dia, orang Pas atau orang perpaduan? Orang yang menimbulkan kecelaruan itu sedar perkara itu bukan dari Pas sebaliknya daripada orang tertentu di dalam Pas yang menjadi boneka UMNO. Itu jelas pada saya."
 • “Benda tutup mulut ini tidak pernah berlaku sebelum ini. Kenapa sekarang baru berlaku? Ini soalan, tidak pernah berlaku pemimpin Pas mengarahkan orangnya supaya tutup mulut. Sekarang ini baru timbul kerana apa? Kerana dia sendiri mengeluarkan perkara yang mencelarukan."
 • “Itu logik. Kenapa wujud arahan dari orang tertentu dari pusat supaya tutup mulut, kenapa? Sedangkan demokrasi suruh buka mulut. Dalam Islam hanya satu benda yang tidak boleh iaitu Zat Allah. Saya memang marah. Marah ini Islam suruh, Islam minta manusia ini benci pada kerja-kerja derhaka.”
 • “Saya hanya mempertahankan perjanjian lama Pas yang memberikan sokongan terhadap Pakatan Rakyat seperti keputusan muktamar di Ipoh tahun lalu."
 • “Saya sokong Pakatan Rakyat. Kita masuk pilihan raya umum ke-12 baru-baru ini pun atas dasar Pakatan Rakyat. Saya tidak boleh lari daripada ikrar perjanjian keputusan kita."
 • “Perjanjian itu adalah keputusan muktamar Pas. Keputusannya ialah menyokong Pakatan Rakyat bukannya menyokong untuk mewujudkan kerajaan perpaduan. Tidak ada. Hal perpaduan ini adalah boneka UMNO.”
Foto Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat

and so now..
dedicated to our brand new Secretary-general of PAS Malaysia
any comment? or still wanna keep your mouth shut ?

PAS diterima ramai kerana TGNA, bukan kerana Hadi bukan Nasa
(bukan aku saja yang kata, orang lain pun kata..)

2 comments:

 • adkah sekarang ada usaha untuk menghancurkan PAS sudah bermula..jika dulu umno (lepas pak lah naik)


  apapun, tumpang ziarah. jika ada yang berminat dengan teori konspirasi, sejarah nusantara yang hilang, sufism, kebangkitan akhir zaman..sila lah ke nusanaga.blogspot.com

  harap salam ukhwah akan bertaut demi masa depan..sekian

 • salam. panjat bumbung rumah untuk memperbaiki bumbung rumah bukan bermakna nak meruntuh rumah itu.

  bukan usaha menghancurkan PAS. na'udzubillah. tetapi langkah memperbetul semula. tak dapat perbetul sendiri, bagitau kat tuan rumah pun ok dah kot. itupun jika dia memahami mesej saudaranya.

Post a Comment