Sidang DUN Perak : Laluan Ditutup 7 Hari

Nahhh.. 7 hari. Jenuuh. Pasai apa? Pasai semua pakat dok heboh kempen ke Perak, nak ke Ipoh 7 Mei . Lain kali, nak buat apa-apa, diam-diam sudahlah. Buat apa-apa siar besar-besaran. Macam kempen.

Tapi, kalau tak siar besar-besaran, orang tak ramai pulak pergi sana. Tak syok pulak. Tak gitu?

Tak apa, kalu lagu tu, kita tengok kawasan mana kena sekat? Jalan mana kena tutup.

Semua laluan ke pintu utama Bangunan Perak Darul Ridzuan di sini dari Jalan Kuala Kangsar, Jalan Silibin, Jalan Lahat, dan Jalan Hospital akan ditutup sementara dan dilencongkan mulai jam 9 malam ini hingga esok sempena persidangan Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak.

Ketua Polis Daerah Ipoh, ACP Azisman Alias, berkata orang ramai hendaklah menggunakan jalan alternatif bagi mengelak kesesakan lalu lintas sepanjang tujuh hari persidangan itu berlangsung.

Beliau berkata, cawangan Trafik Ibu Pejabat Polis Daerah Ipoh sudah menetapkan 13 kawasan penutupan dan lencongan jalan ketika perasmian DUN pagi esok.

Laluan yang akan ditutup dan dilencongkan ialah simpang Jalan Lim Bo Seng, Jalan Horley, simpang Jalan S P Seenavasagam, Jalan Kompleks Islam, simpang Jalan Istana, simpang Masuk Medan Istana, susur dari bangunan pejabat Tanah, susur Jalan Kuala Kangsar, simpang Jalan Panglima Bukit Gantang Wahab dan susur dari Taman Idris. - Bernama

Okey, banyak lagi kawasan lain boleh redah, boleh cilok. Parking jauh sikit tak apa. Boleh jalan kaki. Jom 7/5 - Minggu Melawat Ipoh.

0 comments:

Post a Comment